Skip to main content

Prijem devete generacije korisnika početne obuke

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

 

 
Prijem devete generacije korisnika početne obuke - Izvor: Pravosudna akademija
Mladim pravnicima su se ovom prilikom obratili direktor Nenad Vujić i predstavnici Alumni kluba Pravosudne akademije, članovi predsedništva, Miloš Sekulić i Velibor Vojvodić.

Podsećamo, prvobitnim odlukama Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca, IX generaciju trebalo je da upiše ukupno 31 polaznik. Ipak, naknadnom odlukom Državnog veća tužilaca od 07.02.2019. godine, određeno je da se primi još 7 kandidata, čime je broj polaznika IX generacije Pravosudne akademije proširen na ukupno 38 polaznika, što je ujedno i najveći broj polaznika do sada upisanih na Pravosudnu akademiju od njenog osnivanja. Do sada najveći broj polaznika zabeležila je III generacija, kada je upisano 37 polaznika.

Direktor Vujić predstavio je ukratko rad Akademije i program početne obuke, ukazavši na najvažnije aktivnosti u njenoj dugoj istoriji, značajnu ulogu u sistemu pravosuđa i stručnom usavršavanju usmerenom na razvoj kompetencija budućih nosilaca pravosudnih fukncija, kao i na planirani način realizovanja obuke.
Predstavnici Alumni kluba prezentovali su dosadašnji rad, najavili buduće aktivnosti i pozvali sve prisutne da postanu članovi. Tom prilikom, kao do sada najvažnije projekte i aktivnosti izdvojili su veliko istraživanje stavova sudija i tužilaca o stanju u pravosuđu, skoro započeti serijal video intervjua „Glas pravosuđa“ i godišnje savetovanje članova Alumni kluba.
Pravosudna akademija devetoj generaciji korisnika početne obuke želi puno uspeha u predstojećem radu.

 

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL