Skip to main content

Prvi sastanak sa jedanaestom generacijom korisnika početne obuke

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

 

 
Polaznici jedanaeste generacije korisnika početne obuke, na prvom sastanku u Pravosudnoj akademiji - Izvor: Pravosudna akademija
Polaznicima jedanaeste generacije se ovom prilikom obratio direktor Nenad Vujić , pozdravivši ih i poželevši im puno uspeha u predstojećem radu , tokom usavršavanja na Pravosudnoj akademiji.

Potrebno je istaći, da su polaznici, i ove godine, u skladu sa aktuelnom situacijom sa Korona virusom, bili podeljeni u dve grupe, kako bi, poštujući propisane mere bezbednosti, prisustvovali svom prvom radnom sastanku sa direktorom Akademije. Prva grupa polaznika, sastala se sa direktorom u 10:00 sati, a druga u 12:00 sati. 

Takođe, ispiti, koji su inicijalno planirani za novembar, 2020. godine, odloženi su za mart 2021. godine, tako da je ceo ciklus prijava kandidata i polaganja prijemnog ispita za jedanaestu generaciju, bio podređen situaciji sa Korona virusom i merama Vlade Srbije.

Podsećamo, prvobitnim odlukama Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca, jedanaestu generaciju trebalo je da upiše ukupno 40 polaznika. Ipak, nakon završenog prijemnog ispita, zbog izuzetnog kvaliteta kandidata koji su konkurisali za upis jedanaeste generacije, Pravosudna akademija je nakon završenog usmenog dela prijemnog ispita, zvanično zatražila proširenje liste, odnosno povećanje ukupnog broja polaznika. Tako, novim odlukama VSS i DVT, određeno je da se primi još 7 kandidata.

Ovim odlukama, broj polaznika jedanaeste generacije Pravosudne akademije proširen je na ukupno 47 polaznika. 

Pored toga što je direktor Vujić pozdravio polaznike, ukratko je predstavio  rad Akademije i program početne obuke, ukazavši na najvažnije aktivnosti u njenoj dugoj istoriji, značajnu ulogu u sistemu pravosuđa i stručnom usavršavanju usmerenom na razvoj kompetencija budućih nosilaca pravosudnih fukncija, kao i na planirani način realizovanja obuke.
Ovo je bio dobar trenutak da direktor Vujić polaznike podseti na odgovornosti koje njihova buduća zvanja nose, stručnost, osposobljenost, ali i dostojnost, i druge najviše moralne vrednosti koje će biti deo njihove svakodnevice i u privatnom, ali i u profesionalnom životu.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL