Skip to main content

Sastanak direktora Pravosudne akademije sa šefom misije OEBS u Srbiji

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

 

Razgovaralo se o više aktuelnih tema, a posebno o unapređenju i modalitetima buduće saradnje između Pravosudne akademije i Misije OEBS u Srbiji. Poseta je upriličena pre početka radova na obnovi zgrade Akademije.

Izvor: Pravosudna akademija

Visoko je ocenjen dosadašnji rad Akademije, rezultati iinstitucije i potvrđena je spremnost da se Akademiji dalje pruža podrška u njenom radu. Sagovornici su se složili u oceni da je Pravosudna akademija, najnovijim nacrtom ustavnih amandmana, dobila značajno mesto u pravosudnom sistemu Srbije, kao i da poštovanje izbora nosilaca pravosudnih funkcija na osnovu sistema vrednovanja rada i kvalitet pravosuđa u smislu stručnosti i osposobljenosti leži na Pravosudnoj akademiji.

„Ustavni položaj Pravosudne akademije podrazumeva i veći stepen odgovornosti u radu Akademije“, istakao je direktor Vujić. 

Ambasadoru Oricio je u sklopu posete predstavljen novi veb portal Pravosudne akademije, aplikaciju e-juris, kao bazu sudske prakse koja je relevantna sa stanovišta zaštite ljudskih prava i aplikaciju e-Akademija, koja Akademiji omogućava digitalizaciju i automatizaciju poslovnih procesa i praćenje njihovih efekata sa fokusom na procese vezane za sprovođenje početne i stalne obuke. Pored toga, direktor je upoznao ambasadora sa merama koje se kontinuirano preduzimaju radi jačanja transparentnosti u radu institucije, posebno kada je reč o sprovođenju ispita, prijemnog i završnog, koji se snima i može se pratiti u realnom vremenu na sajtu Akademije.

Tokom susreta, direktor Nenad Vujić i ambasador Oricio istakli su značaj još nekoliko važnih tema koje spadaju u delokrug rada OEBS u Srbiji, kao što je zastupljenost i podsticaj nacionalnih manjina da budu deo pravosuđa Srbije.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL