Skip to main content

Састанак директора Правосудне академије са шефом мисије ОЕБС у Србији

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија

 

Разговарало се о више актуелних тема, а посебно о унапређењу и модалитетима будуће сарадње између Правосудне академије и Мисије ОЕБС у Србији. Посета је уприличена пре почетка радова на обнови зграде Академије.

Извор: Правосудна академија

Високо је оцењен досадашњи рад Академије, резултати иинституције и потврђена је спремност да се Академији даље пружа подршка у њеном раду. Саговорници су се сложили у оцени да је Правосудна академија, најновијим нацртом уставних амандмана, добила значајно место у правосудном систему Србије, као и да поштовање избора носилаца правосудних функција на основу система вредновања рада и квалитет правосуђа у смислу стручности и оспособљености лежи на Правосудној академији.

„Уставни положај Правосудне академије подразумева и већи степен одговорности у раду Академије“, истакао је директор Вујић. 

Aмбасадору Орицио је у склопу посете представљен нови веб портал Правосудне академије, апликацију е-јурис, као базу судске праксе која је релевантна са становишта заштите људских права и апликацију е-Академија, која Академији омогућава дигитализацију и аутоматизацију пословних процеса и праћење њихових ефеката са фокусом на процесе везане за спровођење почетне и сталне обуке. Поред тога, директор је упознао амбасадора са мерама које се континуирано предузимају ради јачања транспарентности у раду институције, посебно када је реч о спровођењу испита, пријемног и завршног, који се снима и може се пратити у реалном времену на сајту Академије.

Током сусрета, директор Ненад Вујић и амбасадор Орицио истакли су значај још неколико важних тема које спадају у делокруг рада ОЕБС у Србији, као што је заступљеност и подстицај националних мањина да буду део правосуђа Србије.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL