Skip to main content

Sastanak sa desetom generacijom korisnika početne obuke

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

 

 
Prva grupa polaznika desete generacije korisnika početne obuke, na prvom sastanku u Pravosudnoj akademiji, 09:00 sati - Izvor: Pravosudna akademija
Polaznicima desete generacije se ovom prilikom obratio direktor Nenad Vujić , pozdravivši ih i poželevši im puno uspeha u predstojećem radu , tokom usavršavanja na Pravosudnoj akademiji.

Potrebno je istaći, da su polaznici, zbog aktuelne situacije sa Korona virusom, bili podeljeni u dve grupe, kako bi, poštujući propisane mere bezbednosti, prisustvovali svom prvom radnom sastanku sa direktorom Akademije.  

Druga grupa polaznika desete generacije korisnika početne obuke, na prvom sastanku u Pravosudnoj akademiji, 12:00 sati - Izvor: Pravosudna akademija

Podsećamo, prvobitnim odlukama Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca, X generaciju trebalo je da upiše ukupno 35 polaznika. Ipak, nakon završenog prijemnog ispita, zbog izuzetnog kvaliteta kandidata koji su konkurisali za upis X generacije, Pravosudna akademija je 15. novembra, 2019. godine i zvanično zatražila proširenje liste, odnosno povećanje ukupnog broja polaznika. Tako, Odlukom Državnog veća tužilaca o proširenju broja korisnika početne obuke - objavljene 26. novembra, 2019. godine, određeno je da se primi još 5 kandidata, a Odlukom Visokog saveta sudstva o proširenju broja korisnika početne obuke - objavljene 02. decembra, 2019. godine, određeno je da se primi još 10 kandidata.

Ovim odlukama, broj polaznika X generacije Pravosudne akademije proširen na ukupno 50 polaznika, što je ujedno i najveći broj polaznika do sada upisanih na Pravosudnu akademiju od njenog osnivanja. 

Direktor Vujić predstavio je ukratko rad Akademije i program početne obuke, ukazavši na najvažnije aktivnosti u njenoj dugoj istoriji, značajnu ulogu u sistemu pravosuđa i stručnom usavršavanju usmerenom na razvoj kompetencija budućih nosilaca pravosudnih fukncija, kao i na planirani način realizovanja obuke.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL