Skip to main content

Sudije i zamenici javnih tužilaca položili zakletve u parlamentu

Датум
Локација
Beograd
Аутор
N1 Info
Sudije i zamenici javnih tužilaca položili zakletvu u parlamentu
Sudije i zamenici javnih tužilaca položili zakletvu u parlamentu  - Izvor: N1 Info
Gojković je rekla da veruje da će novoizabrane sudije, njih 53, svoj posao obavljati nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom.
 
"Nadam se da ćete suditi isključivo po svojoj savesti i tako obezbediti pravično suđenje za svakog građanina i doprineti ugledu sudijske funkcije u zemlji", kazala je ona. Gojković je dodala da novoizabrane sudije treba da doprinesu reformi pravosudnog sistema kako bi se ostvarilo nezavisno i efikasno suđenje, kao i unapređenje vladavine prava u Srbiji.


Zakletve u Skupštini Srbije položili su 23 zamenika javnih tužilaca koji su prvi put izabrani na tu funkciju.

Gojković je zamenicima javnih tužilaca požela uspešan rad i izrazila uverenje da će radeći po svojoj savesti obezbediti poštovanje zakona za svakog građanina Srbije i očuvati ugled tužilačke funkcije. "Verujem da ćete štititi ustavnost i zakonitost, ljudska prava i građanske slobode", kazala je ona. Svi koji su položili zakletve na funkcije izabrani su na sednici Skupštine Srbije 7. decembra ove godine.

 

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL