Skip to main content

U toku je polaganje pismenog dela prijemnog ispita XI generacije polaznika

Датум
Локација
Beograd, Niš, Novi Sad, Kragujevac
Аутор
Pravosudna akademija
 


Galerija fotografija sa pismenog dela prijemnog ispita u Beogradu - Izvor: Pravosudna akademija

Pre početka pismenog dela prijemnog ispita, kandidatima u Beogradu, ali i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, putem video linka, obratio se direktor Pravosudne akademije, Nenad Vujić.

Ispit je počeo u 10:00 sati

Tim povodom, Vujić se osvrnuo na probleme koje je izazvala pandemija, ali je i istakao da je za XI generaciju polaznika jesenas konkurisalo 113 kandidata za 40 mesta na Akademiji, definisanih u skladu sa odlukom Visokog saveta sudstva za prijem 25, i odlukom Državnog veća tužilaca za prijem 15 kandidata.

Od ukupno 113 prijavljenih kandidata, ispitu je pristupilo ukupno  88 kandidata.

 

Galerija fotografija sa pismenog dela prijemnog ispita u Kragujevcu - Izvor: Pravosudna akademija

  • Za polaganje u Beogradu prijavilo se 62 kandidata, a pristupilo ispitu 47 kandidata. Ispit se polaže na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u amfiteatru br. 5 
  • Za polaganje u Kragujevcu prijavio se 21 kandidat, a pristupilo ispitu 15 kandidata. Ispit se polaže u Hotelu Kragujevac, sala broj 3. ulica Kralja Petra I broj 18.
  • Za polaganje u Nišu prijavilo se 24 kandidata, a pristupilo ispitu 21 kandidat. Ispit se polaže na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu, Trg Kralja Aleksandra br. 11, u amfiteatru..
  • Za polaganje u Novom Sadu prijavilo se 6 kandidata, a pristupilo ispitu 5 kandidata. Ispit se polaže u zgradi Apelacionog suda u Novom Sadu, ulica Sutjeska br. 3, sala na V spratu

Galerija fotografija sa pismenog dela prijemnog ispita u Nišu - Izvor: Pravosudna akademija

Broj kandidata koji je pristupio ispitu, odmah je nakon početka ispita verifikovan, kroz prijavne liste i video link.

Nenad Vujić, direktor Akademije, ukratko je informisao kandidate o proceduri i strukturi polaganja celog prijemnog ispita, načinu ocenjivanja i konačnog rangiranja kandidata, podsetivši, da je kandidatima, nakon podnošenja dokumenata, ali i tokom celog ciklusa od konkurisanja do držanja ispita, upućeno nekoliko elektronskih poruka, sa informacijama i detaljima vezanih za polaganja, uključujući i priloge poput Pravilnika o sadržaju i polaganju prijemnog ispita, ali i Info za polaganje prijemnog ispita, koji između ostalog, sadrži i neke odredbe o očekivanom ponašanju kandidata na ispitu.

Izvučen je test broj 3

Galerija fotografija sa pismenog dela prijemnog ispita u Novom Sadu - Izvor: Pravosudna akademija

Takođe, Vujić je podsetio kandidate da je zakazan Test ličnosti za 11. mart u 10:00 sati, te da se detalji o ovom delu prijemnog ispita mogu naći na sajtu Pravosudne akademije, na strani posvećenoj Prijemnom ispitu – Test ličnosti.

Nekoliko minuta pre početka ispita, pred kamerama su proverene kuglice u kojima su se nalazili brojevi sa testovima, kako bi se uverili da je nasumičnost izbora broja testa garantovana.

I ove godine kandidati polažu pismeni deo prijemnog ispita pred kamerama i uz direktnan video prenos preko zvaničnih Jutjub kanala Pravosudne akademije.

Kako je izgledao sam ispit, u Beogradu, ali i Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu možete pogledati na snimcima:

 

 

Jutjub kanal Beograd - snimak polaganja pismenog dela prijemnog ispita 8. marta 2021. godine

 

Jutjub kanal Niš - snimak polaganja pismenog dela prijemnog ispita 8. marta 2021. godine

 

Jutjub kanal Novi Sad - snimak polaganja pismenog dela prijemnog ispita 8. marta 2021. godine

 

Jutjub kanal Kragujevac - snimak polaganja pismenog dela prijemnog ispita 8. marta 2021. godine

Usmeni deo prijemnog ispita kandidati će takođe polagati pred kamerama, u periodu od 15. do 18. marta 2021. godine, ali će snimak polaganja biti strimovan samo preko Jutjub kanala Beograd.

VAŽNO - Sve liste sa šiframa kandidata, nakon polaganja pismenog dela prijemnog ispita, biće istaknute ISKLJUČIVO na sajtu Pravosudne akademije, zbog aktuelne epidemiološke situacije

Kandidati uvid u test, u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, mogu izvršiti uz prethodnu najavu telefonom ili elektronskom poštom, i to:

  

Za Beograd - najava za uvid u test na broj telefona 011 2184 030 ili elektronskom poštom na adresu akademija@pars.rs

Uvid u test na adresi Pravosudna akademija, Terazije br. 41.

Za Novi Sad - najava za uvid u test na broj telefona 021 4876 532 ili elektronskom poštom na adresu ljuba.slijepcevic@pars.rs.

Uvid u test na adresi kancelarije Pravosudne akademije, Sutjeska br.3, 21101 Novi Sad – zgrada Apelcaionog suda u Novom Sadu, V sprat – kancelarija 519

Za Niš - najava za uvid u test na broj telefona 018 504 040 ili elektronskom poštom na adresu jasmina.dimitrijevic@pars.rs

Uvid u test na adresi kancelarije Pravosudne akademije, Vožda Karađorđa br. 23, 18105 Niš – Zgrada Višeg suda u Nišu

Za Kragujevac - najava za uvid u test na broj telefona 034 330 161 ili elektronskom poštom na adresu vladimir.gavrilovic@pars.rs.

Uvid u test na adresi kancelarije Pravosudne akademije, Trg Vojvode Radomira Putnika br. 4, 34000 Kragujevac –Zgrada suda, kancelarija u potkrovlju.

 

Informacije o toku ispita možete pratiti i na zvaničnim nalozima Pravosudne akademije na društvenim mrežama YouTube  Twitter  Instagram LinkedIn

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL