Skip to main content

У току је полагање писменог дела пријемног испита XI генерације полазника

Датум
Локација
Београд, Ниш, Нови Сад, Крагујевац
Аутор
Правосудна академија
 


Галерија фотографија са писменог дела пријемног испита у Београду - Извор: Правосудна академија

Пре почетка писменог дела пријемног испита, кандидатима у Београду, али и у Новом Саду, Нишу и Крагујевцу, путем видео линка, обратио се директор Правосудне академије, Ненад Вујић.

Испит је почео у 10:00 сати

Тим поводом, Вујић се осврнуо на проблеме које је изазвала пандемија, али је и истакао дa је за XI генерацију полазника јесенас конкурисало 113 кандидата за 40 места на Академији, дефинисаних у складу са одлуком Високог савета судства за пријем 25, и одлуком Државног већа тужилаца за пријем 15 кандидата.

Од укупно 113 пријављених кандидата, испиту је приступило укупно  88 кандидата.

 

Галерија фотографија са писменог дела пријемног испита у Крагујевцу - Извор: Правосудна академија

  • За полагање у Београду пријавило се 62 кандидата, а приступило испиту 47 кандидата. Испит се полаже на Правном факултету Универзитета у Београду, у амфитеатру бр. 5 
  • За полагање у Крагујевцу пријавио се 21 кандидат, а приступило испиту 15 кандидата. Испит се полаже у Хотелу Крагујевац, сала број 3. улица Краља Петра I број 18.
  • За полагање у Нишу пријавило се 24 кандидата, а приступило испиту 21 кандидат. Испит се полаже на Правном факултету Универзитета у Нишу, Трг Краља Александра бр. 11, у амфитеатру..
  • За полагање у Новом Саду пријавило се 6 кандидата, а приступило испиту 5 кандидата. Испит се полаже у згради Апелационог суда у Новом Саду, улица Сутјеска бр. 3, сала на V спрату

Галерија фотографија са писменог дела пријемног испита у Нишу - Извор: Правосудна академија

Број кандидата који је приступио испиту, одмах је након почетка испита верификован, кроз пријавне листе и видео линк.

Ненад Вујић, директор Академије, укратко је информисао кандидате о процедури и структури полагања целог пријемног испита, начину оцењивања и коначног рангирања кандидата, подсетивши, да је кандидатима, након подношења докумената, али и током целог циклуса од конкурисања до држања испита, упућено неколико електронских порука, са информацијама и детаљима везаних за полагања, укључујући и прилоге попут Правилника о садржају и полагању пријемног испита, али и Инфо за полагање пријемног испита, који између осталог, садржи и неке одредбе о очекиваном понашању кандидата на испиту.

Извучен је тест број 3

Галерија фотографија са писменог дела пријемног испита у Новом Саду - Извор: Правосудна академија

Такође, Вујић је подсетио кандидате да је заказан Тест личности за 11. март у 10:00 сати, те да се детаљи о овом делу пријемног испита могу наћи на сајту Правосудне академије, на страни посвећеној Пријемном испиту – Тест личности.

Неколико минута пре почетка испита, пред камерама су проверене куглице у којима су се налазили бројеви са тестовима, како би се уверили да је насумичност избора броја теста гарантована.

И ове године кандидати полажу писмени део пријемног испита пред камерама и уз директнан видео пренос преко званичних Јутјуб канала Правосудне академије.

Како је изгледао сам испит, у Београду, али и Нишу, Крагујевцу и Новом Саду можете погледати на снимцима:

 

 

Јутјуб канал Београд - снимак полагања писменог дела пријемног испита 8. марта 2021. године

 

Јутјуб канал Ниш - снимак полагања писменог дела пријемног испита 8. марта 2021. године

 

Јутјуб канал Нови Сад - снимак полагања писменог дела пријемног испита 8. марта 2021. године

 

Јутјуб канал Крагујевац - снимак полагања писменог дела пријемног испита 8. марта 2021. године

Усмени део пријемног испита кандидати ће такође полагати пред камерама, у периоду од 15. до 18. марта 2021. године, али ће снимак полагања бити стримован само преко Јутјуб канала Београд.

ВАЖНО - Све листе са шифрама кандидата, након полагања писменог дела пријемног испита, биће истакнуте ИСКЉУЧИВО на сајту Правосудне академије, због актуелне епидемиолошке ситуације

Кандидати увид у тест, у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом, могу извршити уз претходну најаву телефоном или електронском поштом, и то:

  

За Београд - најава за увид у тест на број телефона 011 2184 030 или електронском поштом на адресу akademija@pars.rs

Увид у тест на адреси Правосудна академија, Теразије бр. 41.

За Нови Сад - најава за увид у тест на број телефона 021 4876 532 или електронском поштом на адресу ljuba.slijepcevic@pars.rs.

Увид у тест на адреси канцеларијe Правосудне академије, Сутјеска бр.3, 21101 Нови Сад – зграда Апелцаионог суда у Новом Саду, V спрат – канцеларија 519

За Ниш - најава за увид у тест на број телефона 018 504 040 или електронском поштом на адресу jasmina.dimitrijevic@pars.rs

Увид у тест на адреси канцеларијe Правосудне академије, Вожда Карађорђа бр. 23, 18105 Ниш – Зграда Вишег суда у Нишу

За Крагујевац - најава за увид у тест на број телефона 034 330 161 или електронском поштом на адресу vladimir.gavrilovic@pars.rs.

Увид у тест на адреси канцеларијe Правосудне академије, Трг Војводе Радомира Путника бр. 4, 34000 Крагујевац –Зграда суда, канцеларија у поткровљу.

 

Информације о току испита можете пратити и на званичним налозима Правосудне академије на друштвеним мрежама YouTube  Twitter  Instagram LinkedIn

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL