Skip to main content

U toku je polaganje pismenog dela prijemnog ispita XII generacije polaznika

Датум
Локација
Beograd, Niš, Novi Sad, Kragujevac
Аутор
Pravosudna akademija

Pismenim ispitom, danas je počelo testiranje kandidata za prijem, XII generacije polaznika početne obuke na Pravosudnoj akademiji.

Pre početka pismenog dela prijemnog ispita, kandidatima u Beogradu, ali i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, putem video linka, obratio se direktor Pravosudne akademije, Nenad Vujić.

Ispit je počeo u 10:00 sati

Tim povodom, direktor Vujić je pozdravio sve kandidate putem video linka, kratko upouznao sa procedurom polaganja i izvlačenja broja testa koji će se raditi. Istakao je i da je za XII generaciju polaznika jesenas konkurisalo ukupno 158 .

Od ukupno 158 prijavljenih kandidata, ispitu je pristupilo ukupno  77 kandidata.

  • Za polaganje u Beogradu prijavilo se 70 kandidata, a pristupilo ispitu 33 kandidata. Ispit se polaže u maloj sali Doma Narodne skupštine Republike Srbije, Trg Nikole Pašića br.13 
  • Za polaganje u Kragujevcu prijavio se 26 kandidata, a pristupilo ispitu 11 kandidata. Ispit se polaže u Hotelu Kragujevac, sala broj 3. ulica Kralja Petra I broj 18.
  • Za polaganje u Nišu prijavilo se 43 kandidata, a pristupilo ispitu 24 kandidata. Ispit se polaže na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu, Trg Kralja Aleksandra br. 11, u amfiteatru..
  • Za polaganje u Novom Sadu prijavilo se 19 kandidata, a pristupilo ispitu 9 kandidata. Ispit se polaže u zgradi Apelacionog suda u Novom Sadu, ulica Sutjeska br. 3, sala na III spratu

Broj kandidata koji je pristupio ispitu, odmah je nakon početka ispita verifikovan, kroz prijavne liste i video link.

Nenad Vujić, direktor Akademije, ukratko je informisao kandidate o proceduri i strukturi polaganja celog prijemnog ispita, načinu ocenjivanja i konačnog rangiranja kandidata, podsetivši, da je kandidatima, nakon podnošenja dokumenata, ali i tokom celog ciklusa od konkurisanja do držanja ispita, upućeno nekoliko elektronskih poruka, sa informacijama i detaljima vezanih za polaganja, uključujući i priloge poput Pravilnika o sadržaju i polaganju prijemnog ispita, ali i Info za polaganje prijemnog ispita, koji između ostalog, sadrži i neke odredbe o očekivanom ponašanju kandidata na ispitu.
 

Polaganje ispita

Izvučen je test broj 3

Takođe, Vujić je podsetio kandidate da je zakazan Test ličnosti za 12. maj u 10:00 sati, te da se detalji o ovom delu prijemnog ispita mogu naći na sajtu Pravosudne akademije, na strani posvećenoj Prijemnom ispitu – Test ličnosti, odnosno da će svi kandidati detaljno biti informisani o polaganju testa ličnosti elektronskom poštom, najkasnije 24 sata pre polaganja testa.

Nekoliko minuta pre početka ispita, pred kamerama su proverene kuglice u kojima su se nalazili brojevi sa testovima, kako bi se uverili da je nasumičnost izbora broja testa garantovana.

I ove godine kandidati polažu pismeni deo prijemnog ispita pred kamerama i uz direktnan video prenos preko zvaničnih Jutjub kanala Pravosudne akademije.

Kako je izgledao sam ispit, u Beogradu, ali i Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu možete pogledati na snimcima:

Jutjub kanal Beograd - snimak polaganja pismenog dela prijemnog ispita 9. maja 2022. godine

Jutjub kanal Niš - snimak polaganja pismenog dela prijemnog ispita 9. maja 2022. godine

Jutjub kanal Novi Sad - snimak polaganja pismenog dela prijemnog ispita 9. maja 2022. godine

Jutjub kanal Kragujevac - snimak polaganja pismenog dela prijemnog ispita 9. maja 2022. godine

Usmeni deo prijemnog ispita kandidati će takođe polagati pred kamerama, u periodu od 17. do 20. maja 2022. godine, ali će snimak polaganja biti strimovan samo preko Jutjub kanala Beograd.

VAŽNO - Sve liste sa šiframa kandidata, nakon polaganja pismenog dela prijemnog ispita, biće istaknute ISKLJUČIVO na sajtu Pravosudne akademije

UVID U TEST kandidati mogu izvršiti isključivo uz prethodnu najavu telefonom ili elektronskom poštom, i to:

  • Za Beograd - najava za uvid u test na broj telefona 011 2184 030 ili elektronskom poštom na adresu akademija@pars.rs - Uvid u test na adresi Pravosudna akademija, Terazije br. 41.
  • Za Novi Sad - najava za uvid za u test na broj telefona 021 4876 532 ili elektronskom poštom na adresu ljuba.slijepcevic@pars.rs - Uvid u test na adresi kancelarije Pravosudne akademije, Sutjeska br.3, 21101 Novi Sad – zgrada Apelcaionog suda u Novom Sadu, V sprat – kancelarija 519
  • Za Niš - najava za uvid u test na broj telefona 018 504 040 ili elektronskom poštom na adresu milan.mitrovic@pars.rs - Uvid u test na adresi kancelarije Pravosudne akademije, Vožda Karađorđa br. 23, 18105 Niš – Zgrada Višeg suda u Nišu
  • Za Kragujevac – najava za uvid u test na broj telefona 034 6196 181 ili elektronskom poštom na adresu vladimir.gavrilovic@pars.rs - Uvid u test na adresi kancelarije Pravosudne akademije, Trg Slobode br. 4, 34000 Kragujevac, Nova zgrada Palata pravde, kancelarija medija centra na prvom spratu. 

Informacije o toku ispita možete pratiti i na zvaničnim nalozima Pravosudne akademije na društvenim mrežama YouTube  Twitter  Instagram LinkedIn

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL