Skip to main content

07-09. i 11-13. jun 2018 - Upravljanje udarnim grupama za borbu protiv korupcije i njihovo razvijanje

Датум
Локација
Ečka
Аутор
Pravosudna akademija
                                                                                            
         

Pravosudna akademija, u skladu sa programom stalne obuke za 2018. godinu, nastavlja program specijalističkih obuka za nosioce javno-tužilačkih funkcija, sudije, policijske službenike i zaposlene u institucijama koji su Zakonom o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije definisani kao „službenici za vezu“ koji su od 01. marta 2018. godine počeli sa radom u specijalnim odeljenjima/udarnim grupama.

U junu 2018. biće održane dve trodnevne radionice u hotelu „Kaštel“ u Ečkoj na kojima će glavni ciljevi biti:

-  postizanje delotvornije identifikacije i uspešnije istrage i procesuiranje predmeta javne korupcije i privrednog kriminala

-  podrška delotvornosti novih specijalizovanih organizacionih jedinica za suzbijanje korupcije u Srbiji

-  institutionalizacija koncepta multidisciplinarnog tima kroz redovne sastanke i memorandume o razumevanju

-  formiranje i upravljanje udarnim grupama, uključujući korišćenje neformalnih ili ad hok istražnih timova

-  poboljšanje saradnje i koordinacije među tužiocima, policijskim službenicima i  službenicima za vezu postavljenim u državnim institucijama

-  edukacija članova o kapacitetima i specijalnostima svake od institucija

Obuke se obavljaju kao deo aktivnosti u okviru projekta „Prevencija i borba protiv korupcije“ koji se finansira iz pretpristupnih fondova IPA 2013 programa EU za Srbiju u saradnji sa Ministarstvom pravde Republike Srbije i Republičkim javnim tužilaštvom.

Ovde možete preuzeti agendu.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL