Skip to main content

Antikorupcijski forum

Датум
Локација
Niš
Аутор
Pravosudna akademija

 
Antikorupcijski forum - Izvor: Pravosudna akademija
Na skupu su govorili:

Po rečima ministarke Kuburović, ostvaren je značajan napredak po pitanju unapređenja saradnje svih relevantnih organa i institucija, uspostavljanjem mreže oficira za vezu iz trinaest relevantnih institucija a svako od njih je prošao specijalizovanu obuku. Kuburović je dodala da je najveći iskorak učinjen usvajanjem i primenom novog zakona uspostavljanje unapređene saradnje između nadležnih organa i institucija.

Direktor Pravosudne akademije je ukazao na značaj specijalističkih obuka koje su sprovedene od početka primene ovog zakona i u kojima je učestvovalo šest stotina deset sudija, policajaca, tužilaca i finansijskih forenzičara koji čine udarne grupe za borbu protiv korupcije.

Skupu je prisustvovalo više od sto pedeset predstavnika specijalizovanih odeljenja za suzbijanje korupcije kao što su zamenici javnih tužilaca, sudije i policijski službenici, službenici za vezu, eksperti angažovani na projektu kao i predstavnici ostalih državnih organa koji učestvuju u represiji korupcije.

Ostatak vesti možete pročitati na sledećem linku:
https://www.protivkorupcije.rs/srb/vest.php?id=39

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL