Skip to main content

Energetska efikasnost OŠ "Ivo Andrić" poboljšana sredstvima iz oportuniteta

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Ministarstvo pravde
Ministarka pravde Nela Kuburović posetila je danas osnovnu školu „Ivo Andrić“
Izvor : Ministarstvo pravde
Komisija koja je sprovodila konkurs i ocenjivala sve prijavljene projekte prepoznala je značaj projekta ,,Štedimo energiju zbog naše dece i planeteˮ OŠ „Ivo Andrić“ iz Beograda i dodelila joj 4.321.800,00 dinara.
 

„OŠ „Ivo Andrić“ je odličan primer drugim obrazovnim ustanovama kako se sa puno truda i zalaganja može unaprediti uslovi za boravak i rad učenika“, rekla je ministarka Kuburović i dodala da se na taj način podstiče i efikasniji rad, kako učenika tako i profesora.

Ovogodišnji Konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja - oportuniteta, Ministarstvo pravde je raspisalo u februaru ove godine u iznosu od 445 miliona dinara, a novčana sredstva podeljena su na 130 korisnika, među kojima je i OŠ „Ivo Andrić“ iz Beograda.

Ove godine 65 projekata iz oblasti prosvete, odnosno 57 škola i osam predškolskih ustanova, dobilo je sredstava u iznosu od više od 100 miliona dinara, a koja će biti utrošena za nabavku računara, projektora, opremanje multimedijalnih učionica, nabavku nameštaja i opreme za đačke kabinete, za video nadzor, renoviranje i adaptaciju prostora - krečenje, sanaciju mokrih čvorova, zamenu stolarije, uređenje ulaznog stepeništa...

Ministarstvo pravde je do sada sprovelo tri Javna konkursa za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja - oportuniteta, s ciljem izbora projekata od javnog interesa.

Ukupno na sva tri konkursa dodeljeno je više od milijardu i 148 miliona dinara, a realizacijom tih projekata bitno su ojačani zdravstveni kapaciteti širom Srbije, poboljšana infrastruktura u sistemu obrazovanja, pružena dodatna podrška socijalnim ustanovama, ali i unapređen kulturni potencijal naše države.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL