Skip to main content

Енергетска ефикасност ОШ "Иво Андрић" побољшана средствима из опортунитета

Датум
Локација
Београд
Аутор
Министарство правде
Министарка правде Нела Кубуровић посетила је данас основну школу „Иво Андрић“
Извор : Министарство правде
Комисија која је спроводила конкурс и оцењивала све пријављене пројекте препознала је значај пројекта ,,Штедимо енергију због наше деце и планетеˮ ОШ „Иво Андрић“ из Београда и доделила јој 4.321.800,00 динара.
 

„ОШ „Иво Андрић“ је одличан пример другим образовним установама како се са пуно труда и залагања може унапредити услови за боравак и рад ученика“, рекла је министарка Кубуровић и додала да се на тај начин подстиче и ефикаснији рад, како ученика тако и професора.

Овогодишњи Конкурс за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења - опортунитета, Министарство правде је расписало у фебруару ове године у износу од 445 милиона динара, а новчана средства подељена су на 130 корисника, међу којима је и ОШ „Иво Андрић“ из Београда.

Ове године 65 пројеката из области просвете, односно 57 школа и осам предшколских установа, добило је средстава у износу од више од 100 милиона динара, а која ће бити утрошена за набавку рачунара, пројектора, опремање мултимедијалних учионица, набавку намештаја и опреме за ђачке кабинете, за видео надзор, реновирање и адаптацију простора - кречење, санацију мокрих чворова, замену столарије, уређење улазног степеништа...

Министарство правде је до сада спровело три Јавна конкурса за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења - опортунитета, с циљем избора пројеката од јавног интереса.

Укупно на сва три конкурса додељено је више од милијарду и 148 милиона динара, а реализацијом тих пројеката битно су ојачани здравствени капацитети широм Србије, побољшана инфраструктура у систему образовања, пружена додатна подршка социјалним установама, али и унапређен културни потенцијал наше државе.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL