Skip to main content

Multisektorska saradnja sudova i centara za socijalni rad

Датум
Локација
Niš
Аутор
Pravosudna akademija

Pravosudna akademija je u saradnji sa Unicefom 01. septembra 2023. godine u sali Pravosudne akademije u Nišu organizovala okrugli sto na temu: „Multisektorska saradnja sudova i centara za socijalni rad u porodičnim sporovima“.

Ovom okruglom stolu prisustvovale su sudije sa teritorije niške apelacije, kao i postupajući voditelji slučajeva iz centara za socijalni rad koji postupaju u tim predmetima. Zaključci na ovom okruglom stolu sa predlozima mera biće prezentovani članovima radne grupe za izmenu Porodičnog zakona.

Teme koje su se obrađivale na ovom okruglom stolu bile su:
- Prava deteta u građanskim sudskim postupcima i sporovi iz porodičnih odnosa;
- Posebna znanja i veštine u radu sa decom u građanskim stvarima;
- Retrospektiva dosadašnje prakse u saradnji sudova i centara za socijalni rad;
- Diskusija i komentari na dosadašnju praksu, identifikacija problema;
- Predlozi za unapređenje međusobne saradnje.

Moderatori na ovom okruglom stolu bile su Zorana Delibašić sudija Vrhovnog suda i predsednik Visokog saveta sudstva, i Nada Šarac rukovodilac odeljenja za profesionalnu obuku iz Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu.

 

Multisektorska saradnja sudova i centara za socijalni rad

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL