Skip to main content

Najava: otvaranje info službe za podršku medijaciji u okviru Privrednog suda u Beogradu

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Ministarstvo pravde
                                                                                             

Imajući u vidu činjenicu da je medijacija u velikom broju slučajeva efikasniji način rešavanja sporova od parničnog postupka, Ministarstvo pravde i Privredni apelacioni sud podržavaju osnivanje Info službe radi promovisanja medijacije u privrednim sporovima.

Osnivanje i rad Info službe za podršku alternativnim načinima rešavanja sporova Privrednog suda u Beogradu podržava i Međunarodna finansijska korporacija, članica Grupacije Svetske banke, u saradnji sa švajcarskim Državnim sekretarijatom za ekonomske poslove („SECO“), u okviru Projekta za rešavanje problema zaduženja i prestanka poslovanja u regionu Zapadnog Balkana.

Ukoliko ste zainteresovani da ispratite događaj molimo da akreditacije (ime, prezime i broj lične karte) dostavite na elektronsku adresu press@mpravde.gov.rs najkasnije do četvrtka, 11. oktobra do 9 časova.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL