Skip to main content

Nenad Vujić, direktor Pravosudne akademije gost TV N1

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

 
Rekonstrukcija zgrade Pravosudne akademije zvanično je otpočela 1. februara 2019. godine.

Zbog značaja i obaveza koje Pravosudna akademija ima u Poglavlju 23, posebno u delu koji se odnosi na stručnost pravosuđa, delegacija Evropske unije u Srbiji prihvatila je ovu inicijativu i iz IPA 2015 fondova Evropska unija je za potrebe rekonstrukcije zgrade obezbedila 3 miliona evra.

Pravosudna akademija je prethodno izradila potrebnu projektnu dokumentaciju i pribavila potrebne dozvole, nakon čega je EU sprovela tender i izabrala izvođača radova i nadzor.

EU je dodatno obezbedila i sredstva za novu IKT opremu prema tehničkim zahtevima i potrebama razvijanja dokumentaciono informacionog centra koji obuhvata brojne baze podataka koje se obrazuju radi unapređenja rada Pravosudne akademije.

Takođe, uloga DIC-a jeste obezbeđenje tehničih preduslova, odnosno projektovanje i uspostavljanje infrastrukture za razvoj eAkademija informacionog sistema.

Novi prostor omogućiće Pravosudnoj akademiji efikasno funkcionisanje, odnosno ostvarivanje njene nadležnosti u punom kapacitetu.



O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL