Skip to main content

Ненад Вујић, директор Правосудне академије гост ТВ Н1

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија

 
Реконструкција зграде Правосудне академије званично је отпочела 1. фебруара 2019. године.

Због значаја и обавеза које Правосудна академија има у Поглављу 23, посебно у делу који се односи на стручност правосуђа, делегација Европске уније у Србији прихватила је ову иницијативу и из ИПА 2015 фондова Европска унија је за потребе реконструкције зграде обезбедила 3 милиона евра.

Правосудна академија је претходно израдила потребну пројектну документацију и прибавила потребне дозволе, након чега је ЕУ спровела тендер и изабрала извођача радова и надзор.

ЕУ је додатно обезбедила и средства за нову ИКТ опрему према техничким захтевима и потребама развијања документационо информационог центра који обухвата бројне базе података које се образују ради унапређења рада Правосудне академије.

Такође, улога ДИЦ-а јесте обезбеђење техничих предуслова, односно пројектовање и успостављање инфраструктуре за развој еАкадемија информационог система.

Нови простор омогућиће Правосудној академији ефикасно функционисање, односно остваривање њене надлежности у пуном капацитету.



О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL