Skip to main content

Obuka predavača u vezi sa primenom smernica za efikasno odlučivanje u manje složenim predmetima sa prekršajima iz oblasti javnih nabavki sa praktičnim radom na portalu javnih nabavki

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Vrnjačka banja

Pravosudna akademija je u koordinaciji sa USAID-ovim Projektom za unapređenje javnih nabavki, 14. i 15. decembra u Vrnjačkoj Banji organizovala treću obuku za članove Mreže sudija prekršajnih sudova posebno specijalizovanih za oblast prekršaja u vezi sa javnim nabavkama.

Ovom prilikom, fokus je bio na obuci sudija za efikasno odlučivanje u manje složenim predmetima koji se odnose na prekršaje iz oblasti javnih nabavki što uključuje i praktičnu primenu Portala javnih nabavki za potrebe vođenja prekršajnih postupaka.

Sudije su imale priliku da se upoznaju sa načinima prikupljanja dokaza sa Portala javnih nabavki kao i da steknu veštine za samostalnu pretragu Portala.

Tokom obuke bilo je reči i o prekršajima koji su stupanjem na snagu Zakona o javnim nabavkama 2019. godine dekriminalizovani, kao i o primeni instituta zastarelosti pokretanja, odnosno vođenja prekršajnog postupka, a sve u cilju efikasnog rešavanja predmeta.


Bila je ovo prilika za sve učesnike obuke da razmene dragocena iskustva, a u periodu koji sledi, predavači iz redova prekršajnih sudija će biti u prilici da stečena znanja i veštine iz oblasti prekršaja u vezi sa javnim nabavkama, podele sa kolegama iz svih prekršajnih sudova u Srbiji na posebno organizovanim obukama.

Vrnjačka Banja - Obuka predavača u vezi sa primenom smernica za efikasno odlučivanje u manje složenim predmetima sa prekršajima iz oblasti javnih nabavki sa praktičnim radom na portalu javnih nabavki

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL