Skip to main content

Postupak javnih nabavki - Izvršenje ugovora o javnim nabavkama, posebni postupci javnih nabavki i monitoring nad primenom propisa o javnim nabavkama

Датум
Локација
Kragujevac
Аутор
Pravosudna akademija

Pravosudna akademija Republike Srbije je, u ponedeljak 13. maja 2024. godine, u saradnji sa Agencijom SAD za međunarodni razvoj (USAID), po prvi put prezentovala četvrtu temu Projekta za unapređenje javnih nabavki i Projekta za dobru upravu, a pod nazivom: ,,Postupak javnih nabavki - Izvršenje ugovora o javnim nabavkama; Posebni postupci javnih nabavki; Monitoring nad primenom propisa o javnim nabavkama''. Obuka je održana u sudnici Odeljenja Upravnog suda u zgradi Palate pravde u Kragujevcu, a prisustvovala je treća grupa sudija i sudijskih pomoćnika Upravnog suda iz Kragujevca i Niša.


Prisutne su pozdravile Irena Vidaković predstavnica USAID-a i Maja Josifov predstavnica Pravosudne akademije, podsetivši ih da je ova obuka nastavak navedenog projekta. 


Predavači su bili prof. dr Dobrosav Milovanović profesor na Katedri za upravno pravo na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu i Blaženka Stojanović konsultant u oblastima reforme javne uprave, a kao autori Praktikuma za primenu Zakona o javnim nabavkama (ZJN). 


Prof. Milovanović je izlagao o sledećem: 
-    Priprema za sprovođenje postupka javne nabavke, objavljivanje i transparentnost 
-    Dodela ugovora (2) i izvršenje ugovora 


Blaženka Stojanović je izlagala o sledećim temama: 
-    Izbor učesnika i dodela ugovora (1) 
-    Posebni postupci javnih nabavki i monitoring nad primenom propisa o javnim nabavkama 

Postupak javnih nabavki - Izvršenje ugovora o javnim nabavkama, posebni postupci javnih nabavki i monitoring nad primenom propisa o javnim nabavkama - Izvor: Pravosudna akademija

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL