Skip to main content

Projekat za unapređenje javnih nabavki – 16. jun 2023. Kragujevac

Датум
Локација
Kragujevac
Аутор
Pravosudna akademija

U saradnji Pravosudne akademije i Agencije SAD za međunarodni razvoj (USAID) je dana 16. juna 2023. godine nastavljena realizacija Projekta za unapređenje javnih nabavki.

Treća grupa sudija i sudijskih pomoćnika iz Kragujevca i Niša Upravnog suda Republike Srbije je, u sudnici Odeljenja Upravnog suda u Kragujevcu, prisustvovala prvoj temi ovog projekta pod nazivom ,,Načela javnih nabavki''.


Dragana Lukić ispred USAID-a je izrazila zadovoljstvo ostvarivanjem ove saradnje, te istakla da su otvoreni i za neke buduće, s obzirom da, između ostalog, imaju saradnju sa Kancelarijom za javne nabavke, organima državne uprave i lokalne samouprave, državnim revizorom.


Maja Josifov, rukovodilac grupe za Upravno pravo Pravosudne Akademije Republike Srbije je pozdravila uvaženi skup istakavši da je saradnja između navedenih pravnih lica, čije su njih dve predstavnice, rezultat inicijative Upravnog suda Republike Srbije, a u cilju još efikasnijeg rešavanja predmeta iz ove oblasti. Stoga je izrazila nadu da će sudije i sudijski pomoćnici naći za korisnim uvodno, ali i ostala predavanja iz ovog projekta.


Predavači u okviru prve teme Projekta za unapređenje javnih nabavki su i ovoga puta bili prof. dr Dobrosav Milovanović profesor Upravnog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu i Blaženka Stojanović konsultant u oblastima reforme javne uprave, a kao autori Praktikuma za primenu Zakona o javnim nabavkama (ZJN).

 

Projekat za unapređenje javnih nabavki – 16. jun 2023. Kragujevac - Izvor: Pravosudna akademija

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL