Skip to main content

Upotreba elektronske baze sudske prakse

Датум
Аутор
Pravosudna akademija
Fotografije sa projekta „EU za Srbiju - Podrška Vrhovnom kasacionom sudu“
Izvor : Pravosudna akademija
Elektronska baza sudske prakse je razvijena tokom 2017. godine i od početka je projektovana tako da podrži sudsku praksu svih domaćih sudova druge i treće instance, ali i brojnih međunarodnih sudova i organizacija. Njen cilj je da omogući horizontalno i vertikalno povezivanje sudova u smislu potpunog međusobnog uvida u sudsku praksu, a sudiji ili sudijskom pomoćniku koji razmatra određeno pravno pitanje, omogućava da brzo i lako proveri da li se o tom pitanju već odlučivalo i na koji način.
 

Elektronsku bazu sudske prakse i načine rada u njoj prezentovali su IKT eksperti projekta „EU za Srbiju - Podrška Vrhovnom kasacionom sudu“ - Dragan Obrenovići Darko Mihajlović, a učesnici su bili sudije i sudijski saradnici Vrhovnog kasacionog suda.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL