Skip to main content

Употреба електронске базе судске праксе

Датум
Аутор
Правосудна академија
Фотографије са пројекта „ЕУ за Србију - Подршка Врховном касационом суду“
Извор : Правосудна академија
Електронска база судске праксе је развијена током 2017. године и од почетка је пројектована тако да подржи судску праксу свих домаћих судова друге и треће инстанце, али и бројних међународних судова и организација. Њен циљ је да омогући хоризонтално и вертикално повезивање судова у смислу потпуног међусобног увида у судску праксу, а судији или судијском помоћнику који разматра одређено правно питање, омогућава да брзо и лако провери да ли се o том питању већ одлучивало и на који начин.
 

Електронску базу судске праксе и начине рада у њој презентовали су ИКТ експерти пројекта „ЕУ за Србију - Подршка Врховном касационом суду“ - Драган Обреновићи Дарко Михајловић, а учесници су били судије и судијски сарадници Врховног касационог суда.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL