Skip to main content

Заштита и безбедност новинара

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија

Друга обука за полицијске службенике на тему „Заштита и безбедност новинара“ организована је 9. и 10. марта 2022. године у Београду, у оквиру заједничког пројекта Европске уније и Савета Европе „Слобода изражавања и слобода медија у Србији (JUFREX 2)“.

Zaštita i bezbednost novinara

Циљ обуке био је да унапреди заштиту новинара и других медијских актера и створи повољно окружење за слободу изражавања, подизањем свести и изградњом капацитета полицијских службеника/ца који су одређени као контакт тачке за безбедност новинара широм Србије.

 

Догађај је организован у сарадњи Савета Европе, Правосудне академије и Министарства унутрашњих послова Републике Србије, у оквиру пројекта „Слобода изражавања и слобода медија у Србији (JUFREX 2)“, који је део заједничкoг програма Европске уније и Савета Европе „Horizontal Facility за Западни Балкан и Турску 2019-2022“.

 

Предавачи на обуци су били:
• Александра Грбовић, заменик јавног тужиоца, Апелационо јавно тужилаштво, Београд
• Марко Ђорђевић, Мајор полиције, Служба за борбу против тероризма, Београд
• Милица Ковачевић, Одсек за форензичко-психолошке анализе, вештачења и полиграфска истраживања, Национални центар за криминалистичку форензику, Београд
• Владимир Вујић, начелник Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала, Служба за борбу против организованог криминала, Београд
• Марија Бабић, Независно удружење новинара Србије (НУНС)
• Раде Ђурић, Независно удружење новинара Србије (НУНС)
• Мирјана Поповић, судија Вишег суда у Подгорици, експерт Савета Европе

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL