Skip to main content

Министарство правде поново је покренуло интернет страницу „Искључи насиље“

Датум
Локација
Београд
Аутор
Министарство правде

Министарство правде поново је покренуло интернет страницу „Искључи насиље“ (iskljuci-nasilje.rs), сa циљем подизања свести о породичном насиљу и представљања законских мера у борби против насиља у породици.

Министарство правде поново је покренуло интернет страницу „Искључи насиље“

Интернет страница „Искључи насиље“ - Извор: Министарство правде

Насиље у породици и родно засновано насиље према женама су неприхватљива дела и санкционишу се у складу са законима Републике Србије.

Циљ интернет странице јесте да се путем овог канала подигне свест свих актера у друштву о насиљу у породици, да се информишу и едукују различите циљне групе, да се законске мере приближе како онима који могу да буду или јесу жртве породичног насиља, тако и оствареним или потенцијалним починиоцима, као и широј друштвеној заједници како би умела да препозна насиље и адекватно реагује на њега. Такође, један од основних приоритета ове презентације јесте позив на акцију свих оних који се посредно или непосредно могу довести у везу са било којим обликом породичног насиља.

Министарство правде посвећено је информисању грађанки и грађана о њиховим правима у циљу заштите од насиља и унапређења законског и институционалног окружења које ефикасно штити жртве. На страници „Искључи насиље“ можете пронаћи информације о начину пријаве насиља и расположивим службама и услугама за заштиту и подршку у сваком граду и општини, информације о добрим праксама у решавању случајева насиља и важне статистичке податке, као и податке који су корисни за превентивно и едукативно медијско извештавање о проблему насиља.

 

Министарство правде се залаже за то да жртве насиља у породици и родно заснованог насиља, њихове породице и окружење препознају насиље, буду охрабрене да га пријаве институцијама и без обзира где се у Републици Србији налазе добијају правовремену и делотворну институционалну заштиту.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL