Skip to main content

Обуке о професионалној етици у превенцији и борби против корупције

Датум
Локација
Крагујевац
Аутор
Правосудна академија

 
Обуке о професионалној етици у превенцији и борби против корупције - Извор: Правосудна академија
Током ове обуке, судије и заменици јавних тужилаца стекли су додатне компетенције за препознавање и решавање етичких дилема и ризичних ситуација у пракси, уз примену етичког кодекса и антикорупцијских алата. Предавачице су представиле постојећи релевантни правни оквир и међународне конвенције, резултате четвртог круга ГРЕЦО евалуације која се односила и на судије и тужиоце, као и најновија истраживања о ставовима грађана о корупцији.
Обуку су водиле Мирјана Голубовић руководилац сектора за кривично право Правосудне академије и Тамара Томашевић експерт на пројекту. Оне су посебну пажњу посветиле управљању сукобом интереса, пријави имовине и прихода, као и подизању свести о узроцима, последицама и замкама корупције.
Учесници су посебно истакли значај интеракције са предавачима и међусобно, као и практичност обуке, што ће им омогућити да новодобијене алате користе у свом будућем раду.
Нове обуке о професионалној етици у превенцији и борби против корупције биће у наредном периоду одржане у Новом Саду (20. и 21. мај) и Нишу (28. и 29. мај).

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL