Skip to main content

Округли сто - Значај стратешке комуникације са медијима и јавношћу базирано на искуствима из Холандије

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија

Правосудна академија је, у сарадњи са Холандским хелсиншким комитетом, уз подршку Високог Савета Судства, организовала округли сто на тему: "Значај стратешке комуникације са медијима и јавношћу базирано на искуствима из Холандије", у оквиру пројекта "Јачање слободе медија у Босни и Херцеговини, Северној Македонији и Србији". Округли сто је одржан 27. маја у Хотелу Арт у Београду.

Циљ округлог стола био је представљање пројекта и указивање на важност текућих активности, као и разговор и размена мишљења о потенцијалним сарадњама између правосуђа и Независног удружења новинара Србије (НУНС).

 

Модераторка округлог стола била је Мирјана Голубовић начелница одељења за посебна знања и вештине Правосудне акдемије, а учествовали су председници судова, јавни тужиоци и њихови заменици са подручја све четири апелације.
У циљу размене искустава дискусији је присуствовао и Марк Виерстра из Врховног суда у Холандији који је такође и председник Холандског удружења за правосуђе.

 

Теме о којима је било речи су:

  • Сарадња судија и јавних тужиоца са медијима
  • Преглед стања у Србији
  • Како стратешки организовати одељење за комуникације
  • Важност добре комуникације са медијима
  • Презентација ССР и дискусија о будућим активностима и обукама за портпароле у Србији
  • Савети за стратешку комуникацију
  • Дискусија о могућим активностима

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL