Skip to main content

Регионална конференција на тему комуникације између правосуђа и медија и безбедности новинара

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија

Дана 13. октобра 2022. године у Београду отворена је регионална дводневна конференција Холандско Хелсиншког комитета у сарадњи са Правосудном академијом и НУНС-ом.

Уводно излагање имали су Јост Реинћес амбасадор Холандије у Србији који је говорио о важности добре сарадње медија и правосуђа као и о великом утицају и великом броју лажних вести које се пласирају, затим Кирстен Мајер извршна директорка Холандско Хелсиншког комитета, и Рут Кроненберг извршна директорка фондације Free Press Unlimited.
Конференција је окупила представнике медија као и правосуђа из региона.

На конференцији се говорило о разумевању важности комуникације између правосуђа и медија, о искуствима у региону, о насиљу над новинарима и о томе да ли новинари у Холандији пријављују претње које су им упућене.

У оквиру конференције организоване су радионице за представнике правосуђа, новинаре и уреднике медија у којима се говорило како да се развије култура безбедности и који су то минимални протоколи које свака редакција треба да има.

Агенду можете преузети овде

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL