Skip to main content

Твининг пројекат ”Подршка јачању борбе против трговине људима”

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија
                                                                                             

Галерија фотографија са твининг пројекта под називом ”Подршка јачању борбе против трговине људима”.

Извор: Правосудна академија

     

На почетку церемоније отварања присутнима се обратила Светлана Петровић локални твининг саветник-Министарство унутрашњих послова РС која је нагласила да су на скупу представници свих релевантних организационих јединица МУП-а, државних институција, међународних организација и представништава страних земаља у РС, што је од великог значаја, истакла је она, јер је се од самог почетка за спровођење овог пројекта обезбеђен одговарајући међуинституционални оквир са циљем стварања адекватних предуслова за добар тимски рад, што ће довести до постизања што квалитетнијих резултата пројекта.

Пројекат је представио Гералд Татцгерн вођа пројекта, Министарство унутрашњих послова Аустрије, нагласивши да се током овог двогодишњег пројекта нада међусобној подршци и размени информација међу експертима у овог области из Србије и Словеније, како би се заједнички нашао најбољи начин да се помогне жртвама трговине људима као и да се идентификују осумњичени за овај злочин.

Митар Ђурашковић вођа пројекта у Републици Србији, Министарство унутрашњих послова РС, навео је очекиване резултате пројекта, између осталог извршење анализе актуелне ситуације у вези са препознавањем и реаговањем на трговину људима у Републици Србији, која треба да допринесе и побољшању сарадње и размени информација између полиције, тужилаштва, центра за заштиту жртава  трговине људима, суда, државних органа итд. Очекује се да ће ова анализа да да препоруке и за унапређење међународне сарадње и да ће се базирати на размени искустава и примера добре праксе из земаља ЕУ. Као циљ навео је и јачање капацитета полиције и других државних институција, организовање тренинга, обука и радионица, као и израду водича за препознавање различитих облика трговине људима

Славко Корош, вођа пројекта - Министарство унутрашњих послова Републике Словеније, указао је на значај пројекта из угла словеначког партнера, нагласивши позитиван утицај који су имале претходне међународне сарадње овог типа.

Присутнима су се обратили и Владимир Ребић директор полиције - Министарство унутрашњих послова Републике Србије, Њ.Е. Сем Фабрици, шеф Делегације Европске уније у Републици Србији, Петер Голдгрубер генерални секретар - Министарство унутрашњих послова Аустрије, Санди Чурин генерални секретар - Министарство унутрашњих послова Републике Словеније.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL