Skip to main content

Уводни састанак поводом обележавања почетка ХЕЛП онлајн курса на даљину – “Међународна сарадња у кривичним стварима’’ који је организован за XII генерацију почетне обуке Правосудне академије

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија

Правосудна академија je у сарадњи са Саветом Европе, дана 11. октобра 2022. године, у просторијама канцеларија Савета Европе у Београду, организовала за XII генерацију почетне обуке Правосудне академије, уводни састанак поводом почетка ХЕЛП онлајн курса на даљину „Међународна сарадња у кривичним стварима“ .

Онлајн обука се реализује уз подршку пројекaта „ХЕЛП за Западни Балкан“ који je део заједничког програма Европске уније и Савета Европе „Хоризонтал Фасилити за Западни Балкан и Турску 2019-2022“. Тутори на овом онлајн ХЕЛП курсу „Међународна сарадња у кривичним стварима“ су судија Соња Видановић и Мајда Кршикапа саветница за међународне односе у Уставном суду.
Уводном састанку присуствовали су полазници XII генерације почетне обуке Правосудне академије, којима је овај курс и намењен.

Уводно обраћање на састанку имали су Надиа Ћук заменица шефа Канцеларије Савета Европе у Београду и Ненад Вујић директор Правосудне Академије, који је овом приликом посебно истакао значај дугогодишње успешне сарадње Правосудне академије са Саветом Европе у организовању ХЕЛП курсева, који су саставни део Програма почетне обуке Правосудне академије.

О представљању ХЕЛП методологије и ХЕЛП платформе за учење на даљину полазнике је упознала Јасминка Перуничић Ален, пројектна кординаторка пројекта "ХЕЛП за Западни Балкан".

Судија Соња Видановић је на састанку упознала полазнике XII генерације почетне обуке Правосудне академије са садржином курса и појаснила модуле кроз које ће учесници пролазити током курса.

Учесници су упознати са тим да ће им на крају курса бити уручен сертификат о успешно савладаном курсу (“HELP Certificate”), односно сертификат о похађању предметног курса (“Certificate of Participation”), који заједнички издају Правосудна академија и Савет Европе.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL