Skip to main content

Усвојен четврти извештај о спровођењу Националне стратегије за процесуирање ратних злочина

Датум
Локација
Београд
Аутор
Министарство правде
Чланови Радног тела за праћење спровођења Националне стратегије за процесуирање ратних злочина
Чланови Радног тела за праћење спровођења Националне стратегије за процесуирање ратних злочина
Извор : Министарство правде
 

На састанку је договорена динамика даљег рада, као и да се наредни састанак, на коме ће бити разматран извештај из четвртог квартала текуће године, одржи у јануару месецу 2019. године.

Састанком је председавао заменик председника Радног тела директор Правосудне академије Ненад Вујић, а присуствовали су тужилац за ратне злочине Снежана Станојковић, председник Одељења за ратне злочине Апелационог суда у Београду Синиша Важић, консултант у Министарству правде Бранислав Стојановић, судија Вишег суда у Београду Мирјана Илић, представник Јединице за заштиту МУП-а и начелник Службе за откривање ратних злочина у МУП-у Србије.

Влада Републике Србије усвојила је у фебруару 2016. године Националну стратегију за процесуирање ратних злочина за период од 2016-2020. године, што је једна од обавеза из Акционог плана за Поглавље 23, као јасан показатељ посвећености Републике Србије ефикасном процесуирању ратних злочина.

Тагови

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL