Skip to main content

Утисци тима Србије поводом освојеног другог места на такмичењу THEMIS 2020

Датум
Аутор
Правосудна академија
 
 

Бранкица Тодоровић, полазница почетне обуке на Правосудној академији, чланица српског тима на THEMIS 2020 такмичењу:
"Част и задовољство је представљати своју државу и Правосудну академију на европском такмичењу и показати да представници правосуђа у Србији заслужују високу позицију у Европи. Максимална посвећеност уз подршку Правосудне академије и судија резултирала је успехом. Наставићемо да развијамо овакво знање и вредности које ће нас у будућности истицати у први план међу најразвијенијим правосудним системима Европе."

 

Катарина Симин, полазница почетне обуке на Правосудној академији, чланица српског тима на THEMIS 2020 такмичењу:
„Била је част учестовати на престижном европском такмичењу, стати раме уз раме са колегама из земаља Европске уније и постићи огроман успех представљајући не само нас, већ и цео правосудни и образовни систем Србије.“

 

Милица Михић, полазница почетне обуке на Правосудној академији, чланица српског тима на THEMIS 2020 такмичењу:
,,Учествовање на такмичењу европског ранга, као што је THEMIS, био је велики изазов за сваку од нас. Наш успех је резултат преданог рада, посвећености и одлучности. Истовремено је и потврда да се сваки труд и тимски рад исплати, нарочито ако иза њега стоји безрезервна подршка институције, као што је Правосудна академија."

 

Биљана Синановић, судија Врховног касационог суда - ментор у финалу:
„На овом такмичењу су младост, лепота и ентузијазам у најлепшем светлу показали наше знање и искуство које смо спојили у Правосудној академији. Браво девојке, светла сте будућност нашег правосуђа!“

 

 

Мирјана Илић, судија специјалног одељења Вишег суда у Београду - ментор у полуфиналу:
"Рад са Бранкицом, Милицом и Катарином је био право задовољство и као ментор нисам имала презахтеван задатак, јер је у старту било јасно да је реч о креативним посвећеним и пуним знања младим људима. Правосудна акдемија може бити поносна што има такве репрезенте, а судство такве будуће судије."

 

Мирјана Голубовић, начелница одељења за посебна занања и вештине на Правосудној акдемији - координатор тима за припреме:
"Пласман у финале такмичења THEMIS 2020, на почетку припрема, био је само далеки сан, а када је тим Србије освојио друго место у финалу у борби са 8 најбољих од укупно 28 екипа, циљ је био и више него постигнут. Било је заиста инспиративно радити са Милицом, Бранкицом, Катарином, и судијама менторкама, Биљаном Синановић и судијом Мирјаном Илић, али у исто време, освојено друго место, ствара нову обавезу, да следеће године оправдамо успех који је постигнут."

 

Маја Прелић Симовић, заменик директора Правосудне академије - координатор тима за припреме:
„THEMIS 2020 такмичењe је било фантастично вишемесечно искуство за све, доказ да се рад исплати, а квалитет препозна. Бранкица, Милица и Катарина, са својим правничким знањем, преданошћу, борбеним духом, али и племенитошћу и љубазношћу, треба да буду пример и симбол будућности српског правосуђа и Правосудне академије. Поред професионалног успеха, заједнички рад и труд донео је и људску димензију, ојачавајући постојећа и стварајући нова пријатељства.“

 

 

А овако је Генерални секретар EJTN-а господин Маркус Брукнер честитао тиму Србије:

"Dear team Serbia,

We would like to thank you for participation in the Themis 2020 e-Grand Final and congratulate you for winning the Second Place in this high-level competition.

EJTN Secretary General, Mr Markus Brückner, would like to congratulate you for your work and efforts with the diploma available in attachment.

Mr Brückner hopes to meet you in person if the conditions will allow us to organise a visit to Brussels in the first quarter of 2021. There you will have the chance to meet other finalists and build your international network. We are looking forward to your participation in other EJTN activities as proud Themis Ambassadors.

Best regards

Arno Vinkovic

Junior Project Manager

Programmes Unit"

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL