Skip to main content

У току је полагање писменог дела пријемног испита XIII генерације полазника

Датум
Локација
Београд, Ниш, Нови Сад, Крагујевац
Аутор
Правосудна академија

Писменим испитом, данас је почело тестирање кандидата за пријем, XIII генерације полазника почетне обуке Правосуднe академијe.

Пре почетка писменог дела пријемног испита, кандидатима у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу, путем видео линка, обратио се директор Правосудне академије, Ненад Вујић.

 

Испит је почео у 10:00 сати

Тим поводом, директор Вујић је поздравио све кандидате, кратко их упоузнао са процедуром полагања и извлачења броја теста који ће кандидати радити. Истакао је и дa је за XIII генерацију полазника конкурисало укупно 134 кандидата.

 

Од укупно 134 пријављених кандидата, испиту је приступило укупно 72 кандидата.

  • У Београду (61 пријављен кандидат) - за кандидате који су се пријавили да полажу на територији београдске апелације – Велика сала Народне скупштине, Краља Милана бр. 14
  • У Крагујевцу ((26 пријављених кандидата) - за кандидате који су се пријавили да полажу на територији крагујевачке апелације – Правни факултет Универзитета у Крагујевцу, Јована Цвијића бр. 1, у амфитеатру правног факултета
  • У Нишу (31 пријављен кандидат) - за кандидате који су се пријавили да полажу на територији нишке апелације – Правни факултет Универзитета у Нишу, Трг Краља Александра бр. 11, у амфитеатру
  • У Новом Саду (16 пријављених кандидата) - за кандидате који су се пријавили да полажу на територији новосадске апелације – Апелациони суд у Новом Саду, улица Сутјеска бр. 3, сала на III спрату

Број кандидата који је приступио испиту, одмах је након почетка испита верификован, кроз пријавне листе и видео линк.

Директор Академије, укратко је информисао кандидате о процедури и структури полагања целог пријемног испита, начину оцењивања и коначног рангирања кандидата, подсетивши, да је кандидатима, након подношења докумената, али и током целог циклуса од конкурисања до држања испита, упућено неколико електронских порука, са информацијама и детаљима везаних за полагања, укључујући и прилоге попут Правилника о садржају и полагању пријемног испита, али и Инфо за полагање пријемног испита, који између осталог, садржи и неке одредбе о очекиваном понашању кандидата на испиту.

Извучен је тест број 4

Такође, Вујић је подсетио кандидате да је заказан Тест личности за 07. септембар у 10:00 сати, те да се детаљи о овом делу пријемног испита могу наћи на сајту Правосудне академије, на страни посвећеној Пријемном испиту – Тест личности, односно да ће сви кандидати детаљно бити информисани о полагању теста личности електронском поштом, најкасније 24 сата пре полагања теста.

Неколико минута пре почетка испита, пред камерама су проверене куглице у којима су се налазили бројеви са тестовима, како би се уверили да је насумичност избора броја теста гарантована.

И ове године кандидати полажу писмени део пријемног испита пред камерама и уз директнан видео пренос преко званичних Јутјуб канала Правосудне академије.

Како је изгледао сам испит, у Београду, Нишу, Крагујевцу и Новом Саду можете погледати на снимцима:

 

Јутјуб канал Београд - снимак полагања писменог дела пријемног испита 04. септембра 2023. године

Јутјуб канал Ниш - снимак полагања писменог дела пријемног испита 04. септембра 2023. године

Јутјуб канал Нови Сад - снимак полагања писменог дела пријемног испита 04. септембра 2023. године

Јутјуб канал Крагујевац - снимак полагања писменог дела пријемног испита 04. септембра 2023. године

 

Усмени део пријемног испита – одржаће се у периоду од 12. до 14. септембра 2023. године, али ће снимак полагања бити стримован само преко Јутјуб канала Београд

ВАЖНО - Све листе са шифрама кандидата, након полагања писменог дела пријемног испита, биће истакнуте на сајту Правосудне академије

 

УВИД У ТЕСТ кандидати могу извршити искључиво уз претходну најаву телефоном или електронском поштом, у радно време Правосудне академије (07:30 – 15:30), и то:

  • За Београд - најава за увид у тест на број телефона 011 2184 030 или електронском поштом на адресу akademija@pars.rs - Увид у тест на адреси Правосудна академија, Теразије бр. 41.
  • За Нови Сад - најава за увид за у тест на број телефона 021 4876 532 или електронском поштом на адресу ljuba.slijepcevic@pars.rs - Увид у тест на адреси канцеларијe Правосудне академије, Сутјеска бр.3, 21101 Нови Сад – зграда Апелцаионог суда у Новом Саду, V спрат – канцеларија 519
  • За Ниш - најава за увид у тест на број телефона 018 504 040 или електронском поштом на адресу jasmina.dimitrijevic@pars.rs - Увид у тест на адреси канцеларијe Правосудне академије, Вожда Карађорђа бр. 23, 18105 Ниш – Зграда Вишег суда у Нишу
  • За Крагујевац – најава за увид у тест на број телефона 069 444 3121 или електронском поштом на адресу vladimir.gavrilovic@pars.rs - Увид у тест на адреси канцеларијe Правосудне академије, улица Слободе бр. 4, 34000 Крагујевац, Нова зграда Палата правде, канцеларија медија центра на првом спрату.

Информације о току испита можете пратити и на званичним налозима Правосудне академије на друштвеним мрежама YouTube  Twitter  Instagram LinkedIn.

 

 

Галерија фотографија са писменог дела пријемног испита у Београду, Крагујевцу, Нишу и Новом Саду

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL