Skip to main content

Obuka „Izrada nacrta prvostepenih sudskih odluka iz građanske materije“

Датум
Локација
Novi Sad
Аутор
Pravosudna akademija

 
Novi Sad 19.10.2018. Obuka „Izrada nacrta prvostepenih sudskih odluka iz građanske materije“ - Izvor: Pravosudna akademija
Obuke se realizuju u okviru USAID projekta pod nazivom „Vladavina prava“, uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj.
Cilj ove obuke je da sudijski pomoćnici unaprede efikasnost u radu i steknu potrebna znanja za kvalitetnu izradu nacrta prvostepenih sudskih odluka iz građanske materije, što će biti postignuto usaglašavanjem strukture sudskih odluka i pravilnim citiranjem presuda Evropskog suda za ljudska prava.
Obuci u Novom Sadu su prisustvovali sudijski pomoćnici osnovnih i viših sudova iz Rume, Šida, Sremske Mitrovice, Zrenjanina, Loznice, Šapca i Sente.
Predavači na ovoj obuci su bili Ljubica Milutinović sudija VKS i Nebojša Đuričić sudija Drugog osnovnog suda u Beogradu.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL