Skip to main content

Vrhovni kasacioni sud „Sudijske veštine 2 – Upravljanje predmetima”

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

 
Sudijske veštine 2 – Upravljanje predmetima”. - Izvor: Pravosudna akademija

Obuci u Vrhovnom kasacionom sudu su prisustvovale sudije iz krivičnih odeljenja osnovnih sudova i sudije prvostepenci iz krivičnih odeljenja viših sudova sa teritorije beogradske apelacije.

Cilj obuke bio je predstavljanje rezultata rada sudova u 2018. godini po pitanju rešavanja starih predmeta i savladavanja priliva, sa osvrtom na planove za budući period, zahteve iz Poglavlja 23 i zahteve CEPEJ-a za izveštavanjem.

Snežana Andrejević, sudija Vrhovnog kasacionog suda u penziji govorila je o rešavanju starih predmeta i sprečavanju njihovog nastanka, kao i o upravljanju podacima i sudskoj statistici, dok je Božidar Vujičić, sudija Vrhovnog kasacionog suda prezentovao načine za izradu individualnog plana sudija za rešavanje starih predmeta.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL