Skip to main content

Završni ispit osme generacije korisnika početne obuke

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija
 
Završni ispit osme generacije korisnika početne obuke od 29. juna do 01. jula 2020. godine - Izvor: Pravosudna akademija
Završni ispit osme generacije korisnika početne obuke od 29. juna do 01. jula 2020. godine - Izvor: Pravosudna akademija

Raspored polaganja kandidata po danima

Pravosudna akademija u okviru svojih redovnih aktivnosti sprovođenjem Programa početne obuke svake godine priprema mlade pravnike za samostalno, stručno i efikasno vršenje sudijske i javnotužilačke funkcije. Program zasnovan na modelu razvoja kompetencija neophodnih za vršenje neke od pravosudnih funkcija obuhvata primenu materijalnih i procesnih zakona, sudsku i tužilačku praksu, međunarodne pravne standarde, naučne i stručne radove u oblasti domaćeg i međunarodnog prava, kao i veštine sudskog i tužilačkog posla i načela sudijske i tužilačke etike. Realizuje se kroz mentorski rad i stručno usavršavanje polaznika.

Osma generacija korisnika početne obuke spremna je za polaganje završnog ispita, koji će se održati u periodu od 29. juna do 01. jula 2020. Godine u prostorijama Pravosudne akademije u Beogradu (Ulica Terazije br. 41).

Petočlanu komisiju čine:

  1. Gordana Komnenić, sudija Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu
  2. Milena Rašić, sudija Apelacionog suda u Beogradu
  3.  Mirjana Grujičić, sudija Višeg suda u Beogradu
  4.  Svetlana Aleksić, sudija Višeg suda u Beogradu - posebno odeljenje Višeg suda za organizovani kriminal
  5.  Tomislav Kilibarda, Apelacioni javni tužilac u Beogradu

Procenjivaće nivo stečenih kompetencija polaznika VIII generacije za obavljanje posla sudije osnovnog suda i zamenika javnog tužioca kroz simulacije suđenja sa posebnim osvrtom na sledeće kriterijume:

- upravljanje postupkom,
- pravna argumentacija i
- opšti utisak izlagača

Završni ispit definisan je Zakonom o Pravosudnoj akademiji ("Sl.glasnik RS", br. 104/2009, 32/2014 – odluka US i 106/2015) članovi 37 -39 i Pravilnikom o polaganju završnog ispita

Pravosudna akademija VIII generaciji korisnika početne obuke želi puno uspeha na ispitu!

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL