Skip to main content

Завршни испит осме генерације корисника почетне обуке

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија
 
Завршни испит осме генерације корисника почетне обуке од 29. јуна до 01. јула 2020. године - Извор: Правосудна академија
Завршни испит осме генерације корисника почетне обуке од 29. јуна до 01. јула 2020. године - Извор: Правосудна академија

Распоред полагања кандидата по данима

Правосудна академија у оквиру својих редовних активности спровођењем Програма почетне обуке сваке године припрема младе правнике за самостално, стручно и ефикасно вршење судијске и јавнотужилачке функције. Програм заснован на моделу развоја компетенција неопходних за вршење неке од правосудних функција обухвата примену материјалних и процесних закона, судску и тужилачку праксу, међународне правне стандарде, научне и стручне радове у области домаћег и међународног права, као и вештине судског и тужилачког посла и начела судијске и тужилачке етике. Реализује се кроз менторски рад и стручно усавршавање полазника.

Осма генерација корисника почетне обуке спремна је за полагање завршног испита, који ће се одржати у периоду од 29. јуна до 01. јула 2020. Године у просторијама Правосудне академије у Београду (Улица Теразије бр. 41).

Петочлану комисију чине:

  1. Гордана Комненић, судија Врховног касационог суда у Београду
  2. Милена Рашић, судија Апелационог суда у Београду
  3.  Мирјана Грујичић, судија Вишег суда у Београду
  4.  Светлана Алексић, судија Вишег суда у Београду - посебно одељење Вишег суда за организовани криминал
  5.  Томислав Килибарда, Апелациони јавни тужилац у Београду

Процењиваће ниво стечених компетенција полазника VIII генерације за обављање посла судије основног суда и заменика јавног тужиоца кроз симулације суђења са посебним освртом на следеће критеријуме:

- управљање поступком,
- правна аргументација и
- општи утисак излагача

Завршни испит дефинисан је Законом о Правосудној академији ("Сл.гласник РС", бр. 104/2009, 32/2014 – одлука УС и 106/2015) чланови 37 -39 и Правилником о полагању завршног испита

Правосудна академија VIII генерацији корисника почетне обуке жели пуно успеха на испиту!

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL