Skip to main content

Курс о увиђају саобраћајних незгода

Датум
Локација
Ниш
Аутор
Правосудна академија

 
Курс о увиђају саобраћајних незгода - Извор: Правосудна академија
Курс је осмишљен за тужиоце, судије, полицијске службенике и друга стручна лица која раде на пословима увиђаја саобраћајних незгода.
Теме које су се обрађивале на овом дводневном курсу су биле: увиђај, методе фиксирања места незгоде, увиђајна документација, саобраћајна трасологија, најзначајнији трагови саобраћајних незгода, криминалистичко-техничка обрада места саобраћајне незгоде, саобраћајно-техничка вештачења, практични проблеми вршења увиђаја и пропусти уочени током вршења увиђаја, анализа одабраних примера из тужилачке праксе, као и анализа појединих предмета из праксе судова са подручја ВЈТ-ВС Ниш.
Учесници су заједно са предавачима имали и практично симулиране незгоде са учешћем пешака. 
Предавачи на овој обуци су били проф. др Крсто Липовац и проф. др Милан Вујанић, дипломирани инжењери саобраћаја са Саобраћајног факултета у Београду, доц. др Миладин Нешић дипломирани инжењер саобраћаја са Криминалистичко-полицијске академије у Београду и др Драган Обрадовић судија Вишег суда у Ваљеву.



О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL