Skip to main content

Нови Сад, Представљање базе јавнотужилачке праксе

Датум
Локација
Нови Сад
Аутор
Правосудна академија

 
Нови Сад, Представљање базе јавнотужилачке праксе - Извор: Правосудна академија

У Хотелу "Центар" у Новом Саду, 22.12.2021. одржан је семинар на тему "Представљање базе јавнотужилачке праксе", коме су присуствовали тужиоци са простора новосадске апелације.

Семинар је обухватио следеће теме:

  • уједначавање јавнотужилачке праксе – потребе, циљеви и улоге;
  • структура базе јавнотужилачке праксе;
  • предности успостављања јавнотужилачке праксе;
  • практични приказ апликације „JT пракса“ и отварање корисничких налога;
  • практични рад;

У циљу промоције и будућег развоја базе јавно тужилачке праксе, као алата који пружа прилику тужиоцима да прате и истражују праксу својих колега тужилаца, наставља се подршка активностима на развоју базе јавно тужилачке праксе и изградње капацитета тужилаца и тужилачког особља за коришћење базе података.

Сврха успостављања овакве базе података је да се олакша процес усаглашавања јавно тужилачке праксе, као и да се побољша доступност документације тужиоцима и јавности, чиме се значајно унапређује ефикасност и транспарентност њиховог рада. Циљ обуке јесте повећање капацитета тужилаца за коришћење базе података јавно тужилачке праксе.

Предавачи на овој обуци су били:

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL