Skip to main content

Обука „Израда нацрта првостепених судских одлука из грађанске материје“

Датум
Локација
Ниш
Аутор
Правосудна академија
                                                               
Фотографије са обуке „Израда нацрта првостепених судских одлука из грађанске материје“. Извор: Правосудна академија
                             

Обуке се реализују у оквиру USAID пројекта под називом „Владавина права“, уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој.

Циљ обуке је да судијски помоћници унапреде ефикасност у раду и стекну потребна знања за квалитетну израду нацрта првостепених судских одлука из грађанске материје, што ће бити постигнуто усаглашавањем структуре судских одлука и правилним цитирањем пресуда Европског суда за људска права. Први циклус једнодневне обуке одржан је 5. октобра 2018. године у сали Правосудне академије у Нишу.

Обуци су присуствовали судијски помоћници основних и виших судова из Ниша, Лесковца и Врања као и полазници Правосудне академије. Предавачи на овој обуци били су Јелена Стевановић судија Апелационог суда у Београду и Небојша Ђуричић судија Другог основног суда у Београду.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL