Skip to main content

Објављен радни текст Националне стратегије за остваривање права жртава и сведока за период 2019 - 2025. године

Датум
Локација
Београд
Аутор
Министарство правде
 
Радни текст Националне стратегије за остваривање права жртава и сведока кривичних дела
Радни текст Националне стратегије за остваривање права жртава и сведока кривичних дела - Извор: Министарство правде
 

Текст Стратегије резултат је стратешког опредељења Републике Србије да се свим жртвама и сведоцима кривичних дела обезбеди адекватан ниво процесних права, системска, стручна и доступна помоћ и подршка. Основни циљ усвајања поменуте Стратегије јесте потреба да се реформски процеси усмерени на унапређење положаја жртава и сведока планирају и уреде на свеобухватан и системски начин, а у складу са европским стандардима.

У циљу доприноса израде Нацрта стратегије, Министарство правде позива стручну јавност да у оквиру консултативног процеса достави своје коментаре на радни текст овог стратешког документа.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL