Skip to main content

Полазник IX генерације Правосудне академије, Кристина Балножан, добитник прве награде „Слободан Перовић“

Датум
Локација
Копаоник
Аутор
Правосудна академија
 

Полазник IX генерације Правосудне академије, Кристина Балножан, добитник прве награде „Слободан Перовић“ - Извор: Правосудна академија

Копаоничка школа, на предлог председнице Школе др Јелене Перовић С. Вујачић установила је ове године Награду „Слободан Перовић“ у част свог оснивача.

На конкурс је приспео велики број радова младих правника, а међународни жири изабрао је три најбоља у оквиру опште теме и услова предвиђених конкурсом.

Полазник IX генерације Правосудне академије Републике Србије, Кристина Балножан, добитник је прве награде „Слободан Перовић“ за најбољи рад на општу тему конкурса „Право и снага умности посвећено оснивачу Копаоничке школе природног права академику проф. др Слободану Перовићу“ и писма почасти literas honoris.

Другу награду освојио је Давид Вучинић, а трећу Андреа Николић.

Награђени полазник Академије, имао је прилику да победнички рад изложи пред широким аудиторијумом Копаоничке школе, приликом свечаног отварања када су уручене награде и проглашени добитници.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL