Skip to main content

Саопштење поводом избора нових органа Удружења јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца Србије

Датум
Локација
Београд
Аутор
Удружење јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца Србије
 
 

За председника Председништва изабрана је Лидија Комлен Николић, заменик јавног тужиоца у Апелационом јавном тужилаштву у Београду.

Изборној скупштини је присуствовало 201 члан од укупно 565 чланова. Број присутних чланова на Скупштини показао је да и после 17 година постојања Удружења, поверење носилаца јавнотужилачке функције у прокламоване циљеве, не јењава. Напротив, управо пред одржавање Скупштине имали смо повећање броја нових чланова.

Овако значајан број присутних чланова, као и приметно повећање броја чланова, потврђују да су колеге указале поверење Удружењу препознавши искреност и истрајност борбе у заштити јавнотужилачке професије и промоцији идеје владавине права. 

Очигледно је да су поједине критике допринеле већем ангажовању и порасту интересовања колега за рад и активности Удружења, што је резултовало чињеницом да су 2/3 носилаца јавнотужилачке функције чланови Удружења, као и показивању јединствености у ставу да се одоли свим притисцима на професију.

Са поносом можемо да приметимо да састав изабраних органа представља спој чланова Удружења, који су у њему од његовог оснивања, па до чланова који су се недавно прикључили, сада већ бројној "породици" професионалаца који желе да новим идејама и енергијом допринесу побољшању рада Удружења.

Председништво УТС

Тагови

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL