Skip to main content

Судије и заменици јавних тужилаца положили заклетве

Датум
Аутор
Новости

Судије и заменици јавних тужилаца положили заклетве - Извор: Новости

У саопштењу Скупштине Србије наведено је да је заклетву положило 47 новоизабраних судија у основним судовима у Крушевцу, Брусу, Новом Пазару, Сјеници, Краљеву, Чачку, Ужицу, Пожеги, Јагодини, Деспотовцу, Бору, Бујановцу, Врању, Димитровграду, Зајечару, Књажевцу, Лебану, Лесковцу, Пироту, Прокупљу и Сурдулици.


Председница Маја Гојковић судијама је пожелела успешан рад и навела да верује да ће судити независно и непристрасно, у складу са Уставом и законом, искључиво по својој савести и тако обезбедити правично суђење за сваког грађанина и допринети угледу судијске функције у Србији.


Заклетве у Скупштини Србије положило је и 36 заменика јавних тужилаца, који су први пут изабрани на ту функцију, а Гојковић је и њима пожела успеха у раду и изразила уверење да ће радећи по својој савести и у складу са законом обезбедити поштовање закона за сваког грађанина и тиме допринети угледу тужилачке функције.


Сви који су положили заклетве на функције су изабрани на седници Скупштине Србије 9. новембра.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL