Skip to main content

Учешће Правосудне академије на годишњем састанку мреже правосудних академија и центара Југоисточне Европе

Датум
Аутор
Правосудна академија

 
Извор: Правосудна академија

Главне теме састанка су биле: е-учење (представљање Смерница за ефективну имплементацију програма е–учења на регионалном нивоу и размена досадашњих пракси институција за обуку у правосуђу у овој области), промовисање медијације (предности и недостаци, однос медијације и права на приступ суду), HELP програм Савета Европе (новине у раду) и предлагање нових тема за састанке и активности у наредној календарској години.

Један од општих закључака састанка био је да би следеће године више пажње требало посветити наставку регионалне сарадње у погледу јачања приступа развоју програма е-учења, развоју меких вештина корисника програма, као и темема о родној равноправности, еколошком праву, суђењу на даљину, високотехнолошком криминалу.

Правосудна академија је представила све новине у погледу развоја и имплементације е–учења у програме сталне и почетне обуке, праћења потреба и организовања обука на актуелне теме, као и развоја дигиталних компетенција корисника програма обуке и изразила спремност за даљу сарадњу и размену искустава и добре праксе.

Активности Мреже у погледу јачања регионалне сарадње и унапређења квалитета програма обука земаља чланица, као и наредни регионални састанак, планирани су за наредну календарску годину.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL