Skip to main content

У току је полагање пријемног испита за кандидате који су конкурисали за попуњавање радних места за СУДИЈСКЕ ПРИПРАВНИКЕ

Датум
Локација
Београд, Теразије 41
Аутор
Правосудна академија

Овим испитом, почела је провера знања кандидата који су конкурисали за попуњавање радних места за СУДИЈСКЕ ПРИПРАВНИКЕ". 

 

На основу члана 8 „Правилника о поступку пријема судијских приправника“, као и „Правилника о поступку пријема судијских приправника“ (Сл.гласник бр 92/2017), донетих 12. Октобра 2017 године, пријемне испите спроводи Правосудна академија, а у складу са Програмом пријемног испита за судијске и тужилачке приправнике који је донео Управни одбор Правосудне академије  дана 8.11.2017. године

 

На конкурс за пријем укупно 99 кандидата у 56 основних, виших и привредних судова широм Републике Србије, поднето је укупно 826 пријава, односно, пријаве је поднело укупно 363 кандидата, и то:

Место полагања Београд – 141 кандидат
Место полагања Крагујевац – 97 кандидата
Место полагања Ниш – 78 кандидата
Место полагања Нови Сад – 47 кандидата


Ненад Вујић, директор Академије, у Београду, укратко је информисао кандидате о процедури и структури полагања целог пријемног испита, начину оцењивања и коначног рангирања кандидата, подсетивши, да је кандидатима, након подношења докумената, али и током целог циклуса од конкурисања до држања испита, упућено неколико електронских порука, са информацијама и детаљима везаних за полагања, укључујући и прилоге попут Правилника о садржају и полагању пријемног испита, али и Инфо за полагање пријемног испита, који између осталог, садржи и неке одредбе о очекиваном понашању кандидата на испиту.

 

Кандидати полажу испит пред камерама и уз директнан видео пренос преко званичних Јутјуб канала Правосудне академије. Испит је почео у 13:00 сати.

 


Снимак са полагања испита у Београду - Извор: Правосудна академија, 11.04.2023.

 


Снимак са полагања испита у Крагујевцу - Извор: Правосудна академија, 11.04.2023.

 


Снимак са полагања испита у Нишу - Извор: Правосудна академија, 11.04.2023.

 


Снимак са полагања испита у Новом Саду - Извор: Правосудна академија, 11.04.2023.

 

ВАЖНЕ НАПОМЕНE:

Листе са шифрама кандидата, након полагања испита, биће истакнуте на сајту Правосудне академије у року од три дана од дана одржавања испита, на страни сајта посвећеној испиту за СУДИЈСКЕ ПРИПРАВНИКЕ.

Кандидат може поднети приговор Правосудној академији на утврђени број бодова, у року од осам дана од дана објављивања прелиминарне листе.

Сваки кандидат, има право увида у свој тест.

Увид у тест могуће је остварити на два начина - личним доласком у Правосудну академију,  Теразије бр. 41, Београд (у временском року дефинисаном правилницима, сваког радног дана од 09:00 до 15:00 часова), или слањем скенираног теста кандидату, на захтев кандидата.

Кандидат може захтевати да му се скенирани тест достави електронском поштом. Кандидат је дужан да у захтеву за достављање теста, скенира и пошаље потврду о предаји теста, шифру коју је добио приликом предаје теста, и то у ПДФ формату. Захтев се упућује на адресу електронске поште ispit.sud@pars.rs

У наслову је дужан да наведе: "Број пријаве/ шифра - захтев за увид у тест за судијске приправнике".

Приговор се подноси у писаној форми, на прописаном обрасцу.

Образац за приговор можете преузети ОВДЕ

Кандидат је дужан да образац попуни, потпише, скенира и пошаље на адресу ispit.sud@pars.rs

У наслову је дужан да наведе: "Број пријаве/ шифра - Приговор на тест за судијске приправнике"
О приговору одлучује директор ПА, у року од три дана од дана истека рока заподношење приговора. Одлука директора Правосудне академије је коначна.

Испитна комисија доставља, у року од три дана од дана када је истекао рок за одлучивање о приговорима, Министарству и Комисијама за пријем одређеног јавног тужилаштва/ суда, податке о постигнутом успеху на пријемном испиту за кандидате који су конкурисали за то јавно тужилаштво или тај суд.

Коначне ранг листе конкурса формирају судови односно тужилаштва, сабирањем броја бодова освојених на испиту, са одговарајућим бројем бодова кандидата који носе са основних студија.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL