Skip to main content

Правосудна академија – улазница у судство: Састанак амбасадорке Португала и министарке Маје Поповић

Датум
Локација
Београд
Аутор
Вечерње новости
Њено похађање и завршетак, како је нагласила Да Силва, једини је начин у Португалији за улазак у правосудни систем.

То је оцењено као пример добре праксе, а министарка Поповић је додала да управо уставне промене у Србији подразумевају да би завршетак Правосудне академије био једини пут да судије и тужиоци уђу у наш правосудни систем.

Састанак амбасадорке Португала и министарке Маје Поповић - Извор: Министарство правде

Тема разговора била је и подршка Србији на пољу евронтеграција, посебно с обзиром да је Португал 1. јануара преузео шестомесечно председавање Европском унијом. Министарка је поновила да је стратешки циљ Србије улазак у ЕУ и да од Португала, као пријатељске земље, очекује подршку на том путу.

Да Силва је најавила додатни ангажман своје земље у области евроинтеграција Србије и подсетила да ће један од приоритета током периода председавања бити напредак у приступном процесу Западног Балкана, укључујући и отварање нових поглавља са Србијом.

 

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL