Skip to main content

Pravosudna akademija – ulaznica u sudstvo: Sastanak ambasadorke Portugala i ministarke Maje Popović

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Večernje novosti
Njeno pohađanje i završetak, kako je naglasila Da Silva, jedini je način u Portugaliji za ulazak u pravosudni sistem.

To je ocenjeno kao primer dobre prakse, a ministarka Popović je dodala da upravo ustavne promene u Srbiji podrazumevaju da bi završetak Pravosudne akademije bio jedini put da sudije i tužioci uđu u naš pravosudni sistem.

Sastanak ambasadorke Portugala i ministarke Maje Popović - Izvor: Ministarstvo pravde

Tema razgovora bila je i podrška Srbiji na polju evrontegracija, posebno s obzirom da je Portugal 1. januara preuzeo šestomesečno predsedavanje Evropskom unijom. Ministarka je ponovila da je strateški cilj Srbije ulazak u EU i da od Portugala, kao prijateljske zemlje, očekuje podršku na tom putu.

Da Silva je najavila dodatni angažman svoje zemlje u oblasti evrointegracija Srbije i podsetila da će jedan od prioriteta tokom perioda predsedavanja biti napredak u pristupnom procesu Zapadnog Balkana, uključujući i otvaranje novih poglavlja sa Srbijom.

 

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL