Skip to main content

Прва „online“ радионица за посебна одељења за борбу против корупције

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија
29. април 2020. године, Правосудна академија одржала је прву „online“ радионицу за посебна одељења за борбу против корупције - Извор: Правосудна академија
29. април 2020. године, Правосудна академија одржала је прву „online“ радионицу за посебна одељења за борбу против корупције - Извор: Правосудна академија

Пројекат „Превенција и борба против корупције“, у сарадњи са ОПДАТ-ом (Канцеларија за развој, помоћ и обуку тужилаштва Министарства правде САД) и у партнерству са Републичким јавним тужилаштвом и Правосудном академијом, одржао је 29. априла 2020. прву „online“ оперативну радионицу за припаднике Посебних одељења за борбу против корупције у Вишим јавним тужилаштвима и полицији. Више од 35 учесника присуствовало је двосатној сесији током које су представљене најбоље праксе и актуелни изазови са пандемијом вируса COVID-19.

Радионица је резултат пројектних напора да се реше питања владавине права током ванредног стања изазваног пандемијом COVID-19 и пружи континуитет у пружању подршке Посебним одељењима.

Ово је прва „online“ радионица намењена посебним одељењима, али и први курс за "е-learning" који је одржан коришћењем платформе Правосудне академије где се радионица може погледати.

Ширу вест можете прочитати овде

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL