Skip to main content

Ekološko pravo

Датум
Локација
Niš
Аутор
Pravosudna akademija
 

Ekološko pravo - Izvor: Pravosudna akademija

Sadržina programa za sva četiri dana:

Prvi dan - 24.9.2019. opšti deo (uvodna i osnovna pitanja zaštite životne sredine, osnovna načela zaštite životne sredine, zaštita nekih delova životne sredine u pravnom poretku Srbije...), predavač: prof. dr Mirjana Drenovak-Ivanović;
Drugi dan - 30.9.2019. posebni deo (građanskopravna zaštita životne sredine, akcenat na ekološkoj šteti i predstavljanje predloga Zakona o odgovornosti za štetu u životnoj sredini), predavači: advokat Sreten Đorđević i Tina Janjatović, predstavnik Ministarstva za zaštitu životne sredine
Treći dan - 7.10.2019. posebni deo (krivičnopravna zaštita životne sredine i ekološka krivična dela), predavač: sudija Apelacionog suda Beograd Siniša Važić;   
Četvrti dan - 14.10.2019. posebni deo (privredni prestupi sa elementom zaštite životne sredine), predavač: zamenik Apelacionog javnog tužilaštva Branislava Vučković.

Metod rada uključuje prezentacije, predstavljanje sudskih predmeta, kao rešavanje hipotetičkih slučajeva u okviru radionice  kako bi se postigla interakcija između učesnika i predavača.

Nakon završetka osnovne obuke, učesniku koji je redovno pohađao sve četiri obuke koje čine jednu celinu dodeljuje se potvrda Pravosudne akademije o učešću na četvorodnevnoj obuci.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL