Skip to main content

ZKP – dokazna radnja uviđaja i izuzimanje mikrotragova prilikom forenzičke obrade lica mesta

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

 
ZKP – dokazna radnja uviđaja i izuzimanje mikrotragova prilikom forenzičke obrade lica mesta - Izvor: Pravosudna akademija
Obukom su obuhvaćeni i forenzički tehničari svih policijskih uprava sa teritorije Republike Srbije na temu forenzičke obrade lica mesta u skladu sa novouspostavljenom metodologijom obavljanja pojednih vrsta veštačenja, koja je proistekla kao finalni razultat Tvining projekta pod nazivom “Borba protiv organizovanog kriminala, komponenta 2“.
Ova potreba definisana je i u okviru Preporuka iz izveštaja eksperata iz forenzičkih centara u Visbadenu i Minhenu, a nakon implementacije pomenutog projekta.
Radionica je održana 24. aprila 2019.g. u hotelu „M“ u Beogradu a predavači su bili dr Jasmina Kiurski zamenik Republičkog javnog tužioca, dr Nataša Radosavljević-Stevanović načelnik Odeljenja za fizičko-hemijska i toksikološka veštačenja Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku, Nataša Momčilović i Jana Antonijević, veštaci za fizičko-hemijska veštačenja Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku MUP-a i Nenad Aranitović šef Odseka za operativnu forenziku Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku MUP-a.

 

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL